През изминалата година в отделението по Неонатология са приети близо 160

...
През изминалата година в отделението по Неонатология са приети близо 160
Коментари Харесай

В УМБАЛ „Канев“ са спасили малката Айнел, родена едва 600 грама

През миналата година в отделението по Неонатология са признати близо 160 недоносени бебета

Световният ден на недоносените деца се отбелязва всяка година на 17 ноември от 2011 година, с цел да се увеличи информираността на обществото във връзка с раждането и развъждането на прибързано родените деца.

През миналата 2021г. в поделение Неонатология на Университетска болница „ Канев “ са признати 157 недоносени деца, от тях 139 родени в отделението по акушерство и гинекология и 18 деца от други лечебни заведения. 39 деца са родени с доста ниско тегло под 1500 грама. Бебето с най-ниско тегло е момиченцето Айнел – 600 грама.

От началото на тази година до в този момент са признати 106 недоносени деца, 101 от тях са родени в УМБАЛ „ Канев “ и 5 от други лечебни заведения, 25 деца са с тегло под 1500 грама.

В момента в отделението по неонатология се поставят медицински грижи за 6 недоносени бебета, от които родена с най- ниско тегло е Ева – 650 грама.

Нашето верую е, че всяко новородено дете би трябвало да получи качествена и модерна здравна грижа, пишат от лечебното заведение. Екипът на неонатологичното поделение поставя неуморни и всеотдайни грижи за най-малките, с цел да могат да се преборят с всички тествания от първите минути след раждането им, през няколко месечния интервал на интензивно лекуване и специфични грижи до дълго чаканата прегръдка с техните родители.

Честит празник! Поздравяваме нашите дребни герои и техните родители, написа Д-р Лиляна Ташкова - Началник на поделение Неонатология.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР